Motivasjonsstrategier til jobb og trening 

23.10.2023

6 strategier for motivasjon til arbeid og trening


Å holde motivasjonen oppe over tid er ikke enkelt. Her følger 6 mentale strategier som vil booste motivasjonen. Å være motivert til arbeid eller trening bygger på de samme prinsippene.


Motiverte mennesker har alltid et mål å rette seg mot

Skal de mentale strategiene virke er det derfor lurt å ha forutdefinerte mål som setter retningen, samt at man har definerte verdier som gjør at man kan styre tankene og handlingene. Dermed er det lettere å bli motivert, ta avgjørelser, lede seg selv og få mer energi og drivkraft til å nå målet.


1: Vær realistisk!

Start riktig og sett realistiske og riktige mål tilpasset deg. Ikke start treningskarrieren med en time med trening hver dag og la ting gå for fort fremover. Tro heller ikke at arbeidsprestasjonene i ny jobb blir gode uten en realistisk utviklingsplan satt sammen med din leder.


2: Følg en plan og sett mål! Skap din egen MAGI

Uttrykket «uten mål og mening» kunne ikke vært mer sant. Uten et mål vet du ikke hvor du skal og hva du oppnår. Å følge en plan og notere dine erfaringer og observasjoner gjør at ting er under kontroll. Du unngår tilfeldigheter og kan heller gjøre justeringer når dette trengs. Målene du setter deg får du dermed mulighet til å nå! Kanskje tar det lenger tid enn antatt, men du mestrer underveis og du arbeider med stor glede. Det er reisen som skaper magien!


3: Se fremover og gi aldri opp!

Visualiser målsettingen og gi aldri opp. Små endringer kan ofte gi store resultater. Når alt bryter sammen og du tenker at det er umulig og at alt går feil vei – må du fortsette å se fremover og ikke gi opp! Sjansen er stor for at bare noen små justeringer trengs. Sannsynligvis er du nærmere målet enn du tror.


4: Finn din ledestjerne; noen som inspirerer deg!

Selv de beste har idoler og mennesker de ser opp til. Personer som har oppnådd noe som ligner på det du vil oppnå kan være en fantastisk motivasjon i seg selv.


5: Bruk en standard fremgangsmåte for ditt mål og få hjelp til å «stå i det»!

Uten nødvendig kunnskap vil du leke med din mentale styrke, kroppen din, prestasjonene og resultatene. Mange følger ikke de spesifikke retningslinjene som vi med sikkerhet vet sikrer de beste resultatene. Da oppstår det problemer.


6: Glem fortiden -og belønn deg selv når du oppnår det du har bestemt deg for!

Ikke la gamle minner ødelegge for deg. Hva får du ut av tidligere dårligere progresjon i trening eller et tidligere urimelig medarbeiderskap? Gå videre og finn en belønning som gjør at kontakten mellom kropp og sinn tillater deg å prestere. En belønning er aller helst den opplevde gleden gjennom mestringen underveis! Mestringsopplevelse er unik og magisk.